LED Tuinverlichting


Of lees verder over LED Tuinverlichting

led_tuinverlichting.jpg

Tuin verlichting is een belangrijk element voor elke tuin, het dient een groot aantal functies. Tuin verlichting maakt gebieden functioneler, decoratiever en bovenal veiliger. Maak de buitenkant van je huis net zo gastvrij en gezellig als de binnenkant met tuinverlichting. Wanneer je van plan bent om nieuwe tuinverlichting aan te schaffen, overweeg dan eens om je tuin te voorzien van LED lampen. Ze geven je tuin sfeer, karakter en een warme uitstraling.

Waarom kiezen voor LED tuinverlichting?

LED, wat staat voor Light Emitting Diode, is een zeer efficiënte en betrouwbare vorm van tuinverlichting. Vroeger waren led-lampen zeer prijzig en gaven ze vaak niet de warme kleur die de halogeenlampen wel hadden. Maar omdat men de techniek van LED heeft doorontwikkeld, is er het tegenwoordig een stuk voordeliger om led-verlichting aan te schaffen. Als je het goed uitzoekt kun je wel tot 90% besparen op je huidige verlichtingskosten en dat is ook weer leuk voor je portemonnee.

Led-verlichting is nu in tegenstelling tot halogeenverlichting, zeer energiezuinig en geeft ook op lage vermogens voldoende licht af. LED-lampen verbruiken minder dan 50% van het energieverbruik van tl-lampen en minder dan 25% van het energieverbruik van gloeilampen terwijl LED-verlichting wel de gelijke hoeveelheid licht uitstoot. LED lampen branden wel tot wel 50.000 branduren.

12 volt LED lampen zijn uitermate geschikt voor tuinverlichting. 12 Volts LED verlichting is eenvoudig zelf te installeren en uit te breiden en/of aan te passen. Iedereen kan het.

Daarnaast spelen er 4 factoren een rol waarom LED tuinverlichting zo populair is. Te weten;

  • Licht kwaliteit

Bij LED verlichting wordt gebruik gemaakt van toonaangevende foto metrische technieken om voor een maximale lichtopbrengst per watt te zorgen. LED verlichting zorgt voor een consistent en natuurlijk licht. Zelfs de kleinste LEDlamp kan nog een enorme lichtopbrengst produceren. En bij LED-tuin verlichting is het mogelijk om zowel de meeste warme als koude kleuren te creëren.

  • Duurzaamheid

LED lampen hebben een langere levensduur dan gloeilampen. Het duurt vaak lange tijd voordat de LED’s aan vervanging toe zijn. Je kunt ze gewoon installeren en er de eerste jaren heerlijk van genieten.

  • Milieuvriendelijk

LED lampen bevatten geen schadelijke stoffen, terwijl sommige TL-lampen kwik bevatten. Daarnast stoot LED verlichting stoot  UV- stralen uit waardoor de lampen geen insecten aantrekken. En omdat ze niet zo heet worden als gloeilampen, is er minder gevaar om LED-verlichting te gebruiken in de buurt van planten en bomen.

  • Groot assortiment

LED tuinverlichting

Led tuinverlichting en LED-lampen kunnen worden gemaakt in vrijwel en vorm of grootte. Je kunt LED lampen kiezen als wandlampen, wandlampen met sensor, sokkels, lantaarns. En ze zijn ook nog eens verkrijgbaar in verschillende materialen zoals in rvs, aluminium of metaal.

Kortom;
Op de lange termijn is LED-tuinverlichting efficiënter, betaalbaar en gaat langer mee dan gloeilampen en tl-lampen. De lange levensduur en het lage energieverbruik maakt de aanschaf van LED lampen tot een goede keuze. Of je de tuin van wat meer kleur wilt voorzien of veiliger wilt maken, door de aanschaf van LED lampen ben je goed bezig. LED lampen zijn betaalbaar, gebruiksvriendelijk, veilig en gewoonweg mooi.

Veel plezier met je LED lampen!