Veelgestelde vragen over tuinverlichting


Of lees verder over Veelgestelde vragen over tuinverlichting

Veelgestelde vragen over tuinverlichting

Hieronder vind je veelgestelde vragen over tuinverlichting. Dit betreft alles wat je wilt weten over het onderhoud, de elektriciteit, defecte lampen en meer! Staat jouw vraag er niet bij? Dan raden wij jou aan om contact op te nemen met een verkoper van tuinverlichtingen.

Mijn buitenverlichting gaat niet aan. Wat moet ik doen?

Hieronder heb je een checklist met tips om het probleem mogelijk op te kunnen lossen.

  • Zorg ervoor dat de verlichting is aangesloten op een stopcontact dat werkt. Test dit dus uit.
  • Controleer of je schakelaar niet in op de uit-knop hebt gezet.
  • Controleer of er ergens een losse verbinding zit bij de transformator of bij de stopcontacten, kabels, armaturen, schroeven.
  • Controleer of de lamp (en) correct zijn ge├»nstalleerd en niet beschadigd zijn of oververhit zijn geraakt.
  • Loop je kabel langs om te kijken of er geen beschadigingen of breuken aanwezig zijn.

Er zit water in mijn lampen. Hoe kan dit?

Mogelijk gebruik je dan de verkeerde lamp op de verkeerde plaats of het probleem kan worden veroorzaakt door onjuiste installatie of onderhoud van de verlichting. Bekijk of je materialen wel waterbestendig zijn. Ook kan het zijn dat er wat condens in je lampen zit.

Waarom werkt mijn Solar lamp niet in de schaduw?

Solar verlichting zal alleen worden aangedreven op opgeladen wanneer de lamp in direct zonlicht staat. Solar lampen die dus in directe of half schaduw zijn geplaatst zullen daarom niet goed functioneren.

Zal de aanleg van mooie tuinverlichting een positief effect hebben op de waarde van mijn huis als ik mijn huis wil verkopen?

Jazeker. Investeren in tuinverlichting verhoogt de waarde van je woning. Het is als het sieraad dat perfect past bij je outfit. Het vergroot de veiligheid in en om je huis, geeft een toegevoegde waarde aan het architectonisch ontwerp van je huis en biedt functionaliteit en sfeer voor je tuin en woning.

Geeft buitenverlichting op 12 volt minder licht dan verlichting op 220 volt?

Nee hoor. Het soort lichtbron (LED, halogeen, gloeilamp) en het vermogen (aantal watt) van een buitenlamp is bepalend voor de lichtopbrengst.

Waarom is LED tuinverlichting duurder dan halogeen verlichting?

LED buitenverlichting is alleen in aanschaf iets duurder dan halogeen. Na de installatie en aanschaf is het branden van LED verlichting een stuk goedkoper dan halogeen verlichting en bespaar je bij het inschakelen van de LED verlichting dus aanzienlijk op je energie. LED verlichting is daardoor dus niet duurder dan halogeenverlichting.

Is het mogelijk om LED lampen te dimmen?

Ja hoor LED lampen kun je dimmen. Maar, alleen als dit is aangegeven.. De elektronica in de lamp of armatuur waar deze LED lampen inzitten bepaalt of en hoe deze LED lamp gedimd kan worden.

Wat is het aantal lampen dat op een transformator kan werken?

Belangrijk hierbij is dat je altijd kiest voor een transformator met voldoende capaciteit. Wanneer je het vermogen (Watt) van het aantal benodigde lampen bij elkaar optelt komt je op het vermogen dat je nodig hebt voor het aantal lampen dat je wilt gebruiken.

Heeft tuinverlichting onderhoud nodig?Moderne tuinsferen

Ja, voor een langer gebruik van je tuinverlichting is het belangrijk om tuinverlichting schoon te maken. Gebruik daarvoor nooit sterke reinigingsmiddelen, dit kan het materiaal aantasten. Gebruik bij voorkeur een spons en water of alleen milieuvriendelijke onderhoudsmiddelen, zoals groene zeep. Hierdoor ben je verzekerd van een lange levensduur van de tuinverlichting.