Tuinverlichting 12 volt


Of lees verder over Tuinverlichting 12 volt

Tuinverlichting 12 voltEr bestaan veel verschillende soorten tuinverlichting. Goede tuinverlichting geeft sfeer, is een goede manier om ongenode gasten uit je tuin te weren en je kunt er langer door van je tuin genieten. Tuinverlichting is gewoon onmisbaar!

Voordat je tuinverlichting aanschaft is het belangrijk om van tevoren goed te bedenken hoe je jouw tuin wilt verlichten en welke sfeer je aan je tuin wilt geven. Om een keuze te maken welke tuinverlichting je wilt hebben kun je kiezen uit meerdere mogelijkheden binnen de tuinverlichting. Een mooie hedendaagse optie is om te kiezen voor tuinverlichting 12 volt. Dit is een zwakstroom verlichting die niet meer weg te denken is binnen de tuinverlichting van tegenwoordig.

12 Volt verlichting geeft voldoende licht om je tuin mooi te verlichten.  Dit lichtsysteem wordt door de Europese richtlijnen beschouwd als veilig. Het is veilig omdat je met 12 Volt verlichting de tuin op een eenvoudige en veilige wijze kunt verlichtten met een lichtsysteem dat met laagspanning werkt. Bij een eventuele kabelbreuk valt het systeem uit en is er geen gevaar voor stroomschokken. 12 Volt verlichting vormt dus geen gevaar voor spelende kinderen of huisdieren.

Tuinverlichting 12 volt zelf aanleggen

Omdat tuinverlichting 12 volt een eenvoudig systeem is, kun je het veilig zelf aanleggen. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig. Werk dan wel altijd vanuit een lichtplan. Hierin staat waar je verlichting wilt hebben, waar je stopcontacten zitten en waar geen kabels kunnen worden geplaatst. Je hoeft bij het installeren dan alleen nog de transformator te installeren, een kabel/ aansluitsnoer uit te rollen en de verlichting daadwerkelijk te bevestigen.

Het 12 voltsysteem bestaat uit sets met lampen. Een set bestaat uit 1 transformator en een aansluitsnoer. Een transformator heb je bij deze vorm van verlichting altijd nodig om de gewone 230 volt om te kunnen zetten naar 12 Volt. Zorg er wel altijd voor dat je deze transformator op een spatwatervrije plaats ophangt. ( of binnen bevestigt). Bij het installeren van het 12 volt systeem, koppel je de lampen als het ware aan het aansluitsnoer. Hierdoor kun je zelfs verschillende soorten lampen combineren aan het aansluitsnoer.

Tuinverlichting 12 volt is modulair. Dat betekent dat je het systeem ook heel gemakkelijk kunt uitbreiden met lampen. Je kunt het systeem heel gemakkelijk splitsen en kabels aankoppelen. Bij het aanleggen van dit systeem, heb je geen gereedschap nodig omdat je gebruik maakt van schroefverbindingen. Ook hoef je niet te graven om de verlichting aan te leggen. De kabels kun je heel gemakkelijk wegwerken onder de stenen of aarde zonder daarvoor heel diep te moeten graven.

Soorten 12 volt buitenverlichting

Binnen de 12 Volt verlichting kun je kiezen voor 12 Volt halogeenlampen of moderne 12v LED tuinverlichting. Deze 12 volt tuinverlichting is energiezuiniger en vriendelijker voor het milieu, maar daardoor ook aardig voor je portemonnee. Je kunt daarnaast ook nog eens kiezen uit een groot assortiment lampen. Deze bestaat uit; muurlampen, staande lampen, spots, prikspots. Met al deze lampen kun je de tuin sfeervol verlichten. Zo kun je 12 volt LED verlichting plaatsen langs je wandelpad of 12 volt spots in de buurt van bloemen of planten. Je hebt een grote keuze aan mogelijkheden.