Buitenlamp met bewegingsmelder


Of lees verder over Buitenlamp met bewegingsmelder

Buitenlamp met bewegingsmelder

Een buitenlamp met bewegingsmelder geeft een veilig gevoel als je ’s avonds laat thuis komt of als je een donkere garage in moet lopen. Dit soort lampen schakelen automatisch in wanneer er beweging wordt gedetecteerd en schakelen uit wanneer er geen beweging meer waargenomen wordt.
Een lamp met bewegingsmelder is milieuvriendelijk en biedt extra veiligheid rondom je huis en in je tuin. De sensor is vaak klein en zo onopvallend mogelijk verwerkt in de lampen zodat de sensor niet opvalt en het niet ten kostte gaat van het uiterlijk van de lamp. Door gebruik te maken van een buitenlamp met bewegingsmelder wordt je gewaarschuwd wanneer er iemand je huis nadert en schrikt het ongenode gasten vaak af! Je hebt met een bewegingsmelder licht, wanneer het nodig is!

Hoe werkt een buitenlamp met bewegingsmelder?

Bewegingsmelders zijn kleine elektronische ogen die infrarode golven-hittegolven die bewegende objecten uitstralen kunnen detecteren. Wanneer de detector een bewegend object detecteert binnen het gezichtsveld, waarbij je vooral moet denken aan warme objecten zoals mensen, dieren en auto’s, zal de verlichting aan gaan. De detector zal dus reageren op de beweging van je hond, een naderende persoon, een passerende auto of soms zelfs van bladeren in de wind.
De lamp blijft dan zo’n 1-20 minuten branden, afhankelijk van hoe je de timer instelt. Vervolgens schakelt de detector het licht weer automatisch uit, tenzij het weer nieuwe beweging detecteert. Een fotocel schakelt het licht overdag uit. Ook is het mogelijk om de lampen ’s avonds aan te houden. Dit kan op een handmatige manier.

Waar een buitenlamp met bewegingsmelder plaatsen?

Voor het beste effect, is het het beste om de bewegingsmelder in de wandelgebieden te plaatsen die leiden naar je voor- en achterdeuren en/of de oprit . Op die manier zullen de lichten branden als je thuis komt ’s nachts en wanneer er iemand bij je aan de belt staat. Ook kun je ze gebruiken om je terras, patio’s en alle potentieel gevaarlijke locaties zoals rond trappen en zwembaden te verlichten.

Als veiligheid een prioriteit is, plaatst je de lichten bij alle ingangen van je huis, inclusief hek poorten, de patio deur, de donkere delen van je tuin ,rond bomen en struiken. Goede verlichting kan je de veiligheid natuurlijk niet garanderen, maar het is wel één van de beste low-cost manieren om ongewenste indringers weg te kunnen krijgen uit je tuin of bij je huis.

InstallerenLicht op beweging

Een buitenlamp met bewegingsmelder is te koop in verschillende modellen, maten en vormen. Ook is het mogelijk om een standaard lamp die je al aan je muur hebt hangen, met een losse bewegingsmelder uit te breiden, door er een losse melder bij te kopen en aan te sluiten op de lamp.

Een buitenlamp met bewegingsmelder kan je in de meeste gevallen heel gemakkelijk zelf monteren aan de buitenmuur. Belangrijk is wel dat je bij het plaatsen er goed op let dat de lamp op de juiste hoogte wordt bevestigt en de bewegingsmelder voldoende bereik heeft waardoor alle activiteiten kunnen worden waargenomen. Lees de handleiding dus goed wanneer je deze buitenlampen zelf wilt ophangen.