Buitenlamp met lichtsensor


Of lees verder over Buitenlamp met lichtsensor

Onverlichte opritten vormen een gevaar voor bezoekers. Tegelijkertijd kan het ook inbrekers aantrekken die moeilijker te detecteren zijn door het ontbreken van buitenverlichting. Door te zorgen voor een goede tuinverlichting, kunnen huiseigenaren een subtiele maar effectieve verlichting rondom het huis en in de tuin creĆ«ren. Als je dan ook nog kiest voor lampen met een bewegingssensor of lichtsensor, heb je buitenverlichting die veilig, praktisch en energiebesparend is. Lampen met een lichtsensor zijn met name heel ideaal voor mensen die de ’s avonds of ’s nachts doorlopend willen verlichten.

Buitenlamp met lichtsensor

Buitenlamp met lichtsensor

Een buitenlamp met lichtsensor kun je aanschaffen met dag- en nachtsensoren. Door een lichtsensor te gebruiken gaat de buitenverlichting pas aan wanneer de schermer invalt en gaat de verlichting weer uit wanneer het licht begint te worden. Dit komt doordat een lichtsensor alleen reageert op de lichtsterkte; als het buiten donker wordt, zorgt de lichtsensor ervoor dat de lamp wordt ingeschakeld. Dit geeft een veilig en prettig gevoel. De lamp wordt automatisch in- en uitgeschakeld waardoor je geen kostbare energie verspilt.

Buitenlampen met lichtsensor zijn te koop in verschillende modellen en maten. Je hebt zowel moderne als klassieke modellen die in de meeste gevallen worden gemonteerd op een buitenmuur. Ook kun je bij het kopen van een buitenlamp met lichtsensor kiezen uit diverse lichtbronnen. De meest toegepaste lichtbron is een LEDlamp, maar ook kun je kiezen voor een gloeilamp of een halogeenlamp.